Хакерската група Киберпартизани обяви, че е атакувала компютърната мрежа на беларуските

...
Хакерската група Киберпартизани обяви, че е атакувала компютърната мрежа на беларуските
Коментари Харесай

Киберпартизани удариха железниците в Беларус с искане за освобождаване на 50 политически затворници

Хакерската група " Киберпартизани " разгласи, че е атакувала компютърната мрежа на беларуските железници, съобщи радио " Свобода ", съобщи Нюз.бг.

Хакерите съобщават, че задачата на акцията им е да забавят работата на железопътната инфраструктура, по която се транспортират съветски войски под претекст, че се организират учения. Същевременно те акцентират, че са " оставили недокоснати автоматиката и системите за сигурност, с цел да се избегнат спешни обстановки ".

Хакерите са сложили условия, за да предадат на компанията ключовете за възобновяване на мрежата: да се спре прехвърлянето на съветски войски на територията на Беларус и да бъдат освободени 50 политически пандизчии.

Беларуската хакерска група " Киберпартизани " се появи за първи път през есента на 2020 година - скоро след началото на всеобщите митинги в страната против режима на Александър Лукашенко. Групата предприе поредица от офанзиви против държавни сървъри и огласи материали, компрометиращи беларуските управляващи. Тя разгласява с открит достъп служебна информация, в това число персонални данни на чиновници на правоохранителните органи, взели участие в потушаването на митингите.

Припомняме, страните от Европейски Съюз и НАТО неведнъж показваха опасения, че под прикритието на учения Кремъл може да приготвя нахлуване против Украйна. 

Според източник от Държавния департамент на Съединени американски щати, Лукашенко и доближените до него са развой на взимане на решение, което може да се отрази на суверенитета на Беларус като цяло. Съединени американски щати към този момент нямат подозрения, че режимът на Лукашенко все повече дестабилизира обстановката в района.

Разполагайки свои сили в Беларус, Москва доста доближава войските си до Киев - дистанцията от беларуската граница до столицата на Украйна е малко повече от 90 километра.

Ако съветските военни разположат в Беларус ракетни системи за залпов с огромен обхват, те ще могат да поразяват цели покрай Киев, дори без да са на украинска територия, счита Роб Лий, боен анализатор от Института за външнополитически проучвания на Съединени американски щати. Той добавя, че Москва може да разположи и системи за радиоелектронен бойкот, с цел да се опита да наруши радарните и сателитните връзки, употребявани от украинските военни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР